España.

För ett år sedan precis begav jag mig till Barcelona.
Det skulle vara skönt att åka dit igen nu!
Eller vart som helst.. ska vi dra?

Making memories of us.

Jag hatar att släppa iväg folk, eller rättare sagt vänner, ur min åsyn. Men jag kan faktiskt släppa iväg dig, och dig, och dig och veta att det alltid kommer finnas kvar.
Såna saker gör att man sover gott om nätterna. Tur!


Rise and fall.

image101

























Jag måste verkligen sova.
Jag måste verkligen sova.
Jag kan inte sova.

Gynning och 94:an.

Det var nog lite mer party igår än vad
mitt huvud hann registrera.. förrän imorse!

Pluto börjar bli alldeles för uttjatat, men trots det befinner man sig där runt midnatt fredag efter fredag. Eller ja, så farligt är det i och för sig inte. Men ändå. Löningshelgen var väl okej. Efter en riktigt tjej-förfest hos Elin drog vi ner mot stan med runda ögon, eller fyrkantiga. Eller kanske både och? Carro skrämde iväg hela Pluto med sin underbara dialekt och sen var vi längst fram i kön helt plötsligt. Sophie och jag fick dock nog av Vässans stolthet (?) och stämplade ut - bokstavligen! Anhalt två blev Å2 och sen vidare till stället dit alla fyllehungriga drägg beger sig. Vi också. Efter många om och men och med lite hjälp så satt jag till slut på 94:an hem och grubblade över kvällen som varit. Det var med tunga steg som jag trillade innanför dörren och gick och la mig. En aning vemodig. Fick dock ett värmande samtal framåt småtimmarna så jag somnade ganska gott till slut. Dagen efter har varit precis som dagen efter brukar vara. Jag har varit fruktansvärt trött och kvällen spenderades hos Carro med tjejerna, Svensson Svensson och glass. Mina ögon går i kors, men ikväll av en helt annan anledning. För en gång skull kanske man skulle gå och lägga sig tidigt en lördagkväll? För att vara pigg imorgon? Jaja, nu ska jag försöka se i fall det finns kvar några rester i kylen och sen kanske sätta på en film. Då kommer jag garanterat somna.


September mot oktober.

Det finns egentligen bara två, kanske tre, anledningar till
att jag fortfarande befinner mig i Västerås.

X-mas.

Är det jättefel att längta efter julafton redan i slutet av september?
En aning kanske. Jag vet dock inte varför..

It´s down to this.

Att gå igenom/städa sitt rum kan vara ganska spännande ibland. Ikväll har jag råkat stöta på en hel del olika saker. Vissa önskar jag dock att jag inte hade stött på, men hade jag städat mitt rum lite oftare kanske jag inte hade behövt det. Min mamma fortsätter gnata om att jag har alldeles för mycket grejer, men jag kan inte riktigt göra mig av med saker. Det är inte min grej. Det är kul att damma av hyllorna ibland och hitta sådant som man trodde var spårlöst förvunnet eller sådant som man inte ens trodde existerade längre. Fotografier är nog det bästa. Eller jag vet inte om alla kort som ligger huller om buller i mitt rum borde visas för omvärlden, men nostalgi är roligt. Avslutningskorten från nian var också ganska roliga.. typ! Något som däremot är mindre kul att hitta är gamla ölburkar och Fanta PET flaskor som man (jag) glömt bort att slänga av någon konstig anledning?

Rise and shine.

Pigga och glada var Alex och jag imorse när vi begav oss till Friskis för ännu ett svettis-pass. Eller svettigt och svettigt vet jag inte om det blev. Med fyrkantiga ögon steg vi in å F&S och kollade på varandra med en blick som sa mer än tusen ord. Medel-passet byttes därför ut mot en mer lugnare pass.. Yoga. Jag vet inte om jag någonsin kommer förstå charmen eller nyttan med denna metod. Men det kändes ganska bra och det var ganska roligt faktiskt. Inte speciellt ansträngande. Men hjärnan fick i alla fall träna lite. Sen har jag svårt för när alla är så extremt koncentrerade och hälsar på Solen osv, medan jag själv, Malin tre år, fnissar högt inombords. Jaja, jag ska väl bli vuxen jag med någon gång. Men we´ll be back. Kan ju inte ge upp efter ett försök inte. Jag ska nog också hälsa på Solen till slut, utan att fnittra.


Godmorgon!

Mina ögon går seriöst i kors.. samtidigt som dom snurrar runt. Men jag antar att det bara är att vänja sig vid "normala" tider om man ska börja jobba. Upp och hoppa, Malin!

00.58

Att berätta om dagen som varit är ganska ointressant fakta, för det har inte hänt speciellt mycket. Tandläkaren har fått besök av mig och det lär ju bli ett par till innan det här året är slut. Uppsala Lasarett ska besökas om två veckor och vi får väl se vad dom säger. Ska bli spännande att höra vad dom har att komma med nu. Var ett tag sedan. I och för sig vet jag redan hur jag vill ha det. Men det är alltid roligt att träffa alla praktikanter.. typ. "Kan du räkna till tio?.. ".

För övrigt har jag sagt hejdå till Lisa och umgåtts med Alex hela kvällen. Just nu är jag fruktansvärt avundsjuk på två personer som befinner sig i London och har Starbucks just around the corner. Det skulle inte sitta fel med en kaffe, faktiskt. Men lycka till hörrni!

Friskiskortet är uppdaterat - Det går bra nu!

Memories.

     

   

    

  

Alltför många ger sig av nu.
Jag vill också bege mig iväg härifrån.
Måste bara komma på var, när och hur först..



Vecka.. 39?

Dagar och veckor har inte så stor betydelse längre. Eller dom har det, men det har bara blivit svårare och svårare att hålla reda på om det är måndag eller tisdag, eller till och med fredag. Men idag vet jag i alla fall så mycket att det faktiskt är måndag och vad kan då den här veckan tänkas innehålla? Det enda som jag såg i min kalender som verkligen är inbokat är tandläkaren imorgon eftermiddag, KUL! Jag vet i alla fall att jag måste pallra mig ner på stan alldeles strax och tvinga säljarna på Teknik Magasinet att göra något åt min Ipod för den funkar faktiskt inte längre. På riktigt. Vilka problem jag har.

JCB.

Jag älskar musik - på gott & ont.

Well, I'm rumblin' in this JCB
I'm five years old and my dad's giant sitting beside me
And the engine rattles my bum like berserk
While we're singing
'Don't forget your shovel if you want to go to work!'

My dad's totally had a bloody hard day
But he's been good fun and bubblin and jokin' away
And the procession of cars stuck behind
Are gettin all impatient and angry, but we don't mind

And we're holding up the bypass, oh
Me and my dad having a top laugh
Oh woah

Sittin on the toolbox, oh
And I'm so glad I'm not in school, boss
So glad I'm not in school

Oh no..

And we pull over to let the cars pass
And pull off again, speedin by the summer green grass
And we're like giants up here in our big yellow digger
Like zoids, or transformers, or maybe even bigger

And I wanna transform into a Tyrannosaurus Rex!
And eat up all the bullies and the teachers and their pets
And I'll tell em I'm eight, my dad's ba barakas
Only with a JCB and Bruce Lee's nunchuckas

And we're holding up the bypass, oh
Me and my dad having a top laugh
Oh woah

Sittin on the toolbox, oh
And I'm so glad I'm not in school, boss
So glad I'm not in school

And we're holding up the bypass, oh oh
Me and my dad having a top laugh
Oh woah

I'm sittin on the toolbox, oh oh
And I'm so glad I'm not in schoolbox
So glad I'm not in school

Said I'm Luke, I'm five, and my dad's Bruce Lee
Drives me round in his JCB
I'm Luke, I'm five, and my dad's Bruce Lee
Drives me round in his JCB
I'm Luke, I'm five, and my dad's Bruce Lee
Drives me round in his JCB
I'm Luke, I'm five, and my dad's Bruce Lee
Drives me round

And we're holding up the bypass, woah
Me and my dad havin a top laugh, oh woah

And I'm sittin on the toolbox, oh
And I'm so glad I'm not in schoolbox
So glad I'm not in school

Aw, said
I'm Luke, I'm five, and my dad's Bruce Lee
Drives me round in his JCB
I'm Luke, I'm five, and my dad's Bruce Lee
Drives me round in his

Aw, I'm Luke, I'm five, and my dad's Bruce Lee
Drives me round in his JCB
I'm Luke, I'm five, and my dad's Bruce Lee
Drives me round in his JCB

Ibland lockas tyvärr för mycket av det förflutna fram.
Men lite nostaligisk får man väl alltid vara?
På gott & ont kanske.


Phoenix.

Uppe med tuppen, typ. Jag ska försöka göra något värt av den här dagen hade jag tänkte. Det första blir att släpa mamma till IKEA. Hon tycker att jag borde få lite ordning och reda i mitt rum. Jaha ja, då tycker jag att hon snällt får följa med dit. Ikväll blir det Kulturnatta och Å2. Kul! Innan blir det hem till Fosi osv osv osv. Jag längtar redan efter tacos.

Tjing.

Fredag.

Jag funderar seriöst på Norge, typ!

En kamel i en öken.

Jag tror att jag lider av kronsik trötthet, eller något? Eller så kanske det är brist på saker att göra? Jag klagade lite till mamma idag över hur lite det finns att göra i denna stad. Hon svarade med tusen olika saker som jag kunde fördriva tiden med. Fan!

Men men, planer planer planer. Fast dom får ligga på hyllan än tag. Känns det inte rätt så är det inte rätt. Men det betyder i och för sig inte att dom är totalt bortspolade. Vi får se helt enkelt. Jag är bara så otroligt dålig på att ta beslut. Speciellt beslut så här långt i förväg. Men vet vem vart man befinner sig om sex månader. Jag väntar med spänning.

Lilllördag..

Men inte tänker jag sätta min fot ute på varken Pluto, Varda, Harrys eller något annat så kallat uteställe i Vässan. Ikväll blir det däremot "krismöte" hos Jacob Ericson. Det ska bli.. ehm, spännande. Känner jag kvällens umgänge rätt så kommer det bli ett antal vilda och hetsiga diskussioner, men det är lugnt. Jag köper med mig lite fika så ska jag nog också lägga mig i och munhuggas lite.

För övrigt har jag varit snäll mot min mormor idag.. och så har hon varit snäll mot mig. Trots att min väckarklocka vägrade ringa imorse. Jag kommer minst sätlla fem stycken imorgon, kanske sex.. eller sju?



The get away car.


image78

Pärlor åt svin.

Och jag har världens längtan efter julafton
och allt vad december innebär.. fast ändå inte.

För att orka ta sig igenom en höst så behöver jag något jag kan se fram emot. Eller i alla fall veta komma skall. Jag skulle inte påstå att jag blir deprimerad när löven faller, men det är något med hösten som gör att man behöver en extra strålkastare tänd. Förmodligen är det väl mörkret och det faktum att det är becksvart när man går till skolan OCH kommer hem från skolan. Och nej, jag går inte i skolan. Men om jag skulle göra det. Om jag skulle ha några så kallade fasta tider så skulle det vara så. Drömmar om vad hösten ska innehålla finns, i alla fall vad nästa år ska ha sin början. Men hur allting blir när det väl kommer till kritan är en helt annan sak. För första gången i mitt liv är jag i alla fall inställd på att dedikera denna höst åt jobb och enbart en massa jobb. Så mycket det bara går helst. Ge mig massa erfarenheter. Just nu spelar det nästan ingen roll vart. Jag har redan sänkt min krav rejält och håller tummarna inför torsdag. Men det blir nog bra. Som sagt, det ordnar sig, det gör det alltid.. hur urtjatat det än kan låta. Vi har förbrukat de sju orden ett antal gånger de senaste tre åren, men på något vis hjälper dom fortfarande.

Shoreline.

Eftersom att jag i princip hängde på stan varenda dag förra veckan i brist på annat så ville jag inte vara sämre på fredagskvällen heller. Båten och Pluto gjorde kvällen. För att kompensera alla onödiga utgifter under veckan som gick begav sig Alex och jag ut till Kolbäcks Gästgiveri både lördagen och söndagen och jobbade. Hur skönt som helst. Våra mammor var i alla fall glada. Helgen avslutades med Di Spagnia och mys.. och nu är jag sjuk igen. Men ska jag vara ärlig så måste jag nog ut i skogen, utan någon som helst kontakt med omvärlden om jag ska bli frisk. Jag kan inte sitta still och jag tänker inte heller. Så jag antar att jag får skylla sig själv. Men som sagt; det är värt det. Faktiskt.

Wake me upp when september..

Det känns som att studentmånaden, den 8 juni, sommarens bravader och Larnaca har kommit ifatt min kropp. Det enda som håller mina armar och bena uppräta är min rastlöshet och den hade jag tänkt göra något åt snarast.

Goofy.

Efter att ha funderat ett tag så.. ja. Eller nej!
Det får jag skriva om imorgon istället.
Eller någon annan dag.
Nu borde jag verkligen sova.
För länge sedan egentligen.
Men what to do.

Tomten med hammaren.

Något är väldigt fel. Aj!