Mini-semester eller bara miljöombyte!

Jag drar till Göteborg i tre dagar för att göra av med lite av lönen (den lilla jag har), gå på liseberg, mysa på massa fik och såklart träffa Hattmoster. Olyckan är sjukskriven och bad mig att komma ner några dagar och göra henne sällskap - självklart! Jag är ju arbetslös och har inget bättre för mig om dagarna nu när alla jobbar som oxar. Jag röstar givetvis för fint väder men efter sommaren som varit så vågar jag knappt hoppas. Vi får väl se. Skönt med miljöombyte bara.

Helgen som gick.

En händelserik helg har precis avslutats och jag är trött. Ja, extremt trött. Fast egentligen borde jag vara ganska då det blev ett sömn-maraton inatt. Men men. Fredagen då? Utgång och Pluto. Vad ska man annars göra i kära Västerås? Precis. Efter en bit mat hos kusinerna tog jag på mig mina rosa skor och satte gasen i botten på min underbara silverpilen. Förfesten var redan i gång hos lisa och det var lika trevligt som i onsdags. Förfesterna blir alltid roligast och så även ikväll (av diverse olika anledningar..). I vilket fall som helst så blev det en rätt händelserik fredag som slutade med en trevlig hemfärd - Men om jag börjar gråta då?

Resten av helgen spenderades ute på Alöm Lindö och det var en skön rehabilitering. Imorgon ska jag börja sök jobb, jag lovar. Eller i alla fall leta en resa mot solen. Jag bokar snart och åker själv.

För övrigt vet jag inte om jag orkar fylla år. Jag kanske skippar det och satsar på nästa år istället.

Det är bara att köpa lite stjärnor så fixar allt sig..

Eller vad var det du sa?


Siktar mot stjärnorna.

image65

Aj!

Fantomsmärtor av blindtarmen?

365.

Satt och läste lite gamla inlägg och fastnade på ett som jag skrev för ett år sen nästan på klockslaget. Då var det övningskörning och start i backe som gällde. Utan jobb var jag - såklart. Skåne skulle besökas för andra gången dagen därpå och resan till Gotland planerades för fullt.. ett tag  var det osäkert om vi ens skulle komma i väg. Men det löste sig. Vi blåste iväg på roadtrip i en fullpackad Mazda en vecka senare. Winnerbäck blev det inget av förra sommaren och mitt försök till att agera stöd-lärare gick väl sisådär om jag ska vara ärlig. Fast det var ju goda pannkakor.. tror jag? Sen infann sig en känsla om att hösten 2006 skulle bli hur bra som helst. Det höll sig kvar och hösten blev ju som den blev.. bra alltså! 

Hur hösten 2007 kommer bli har jag inte riktigt fått grepp om än. Jag orkar inte riktigt kolla så långt fram för tillfället.

Film-måndag.

Vädret är allmänt grått över Västerås.. och typ resten av Sverige. Jag tror vädergudarna missade att pricka in lite solsken över vårt kära land. Varken Löga, Framnäs, Björnön eller Vasa är någon höjdare att befinna sig på nu. Men men. Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder.. på ett ungefär i alla fall. Dåligt väder innebär mjukisbyxor och film och det var precis vad kvällen innehöll. Filmkväll hemma hos Alex. Apocalypto och Allt om min buske blev underhållningen. Se dom!

Workout.

Elli har nog rätt - det är dags att upp och röra på sig lite. Jag ska nog börja redan.. nu!

.. Och idag kommer Alex hem med nio stygn i handen, lovley!
Frulle och dusch, sen ska jag göra något värt av den här dagen.

Planering.

Tallinn var helt okej faktiskt. Men jag orkar inte komma tillbaka till Västerås igen. Folk bara jobbar.. och ja, jag vill åka iväg. Långt iväg. Helst så långt det bara går. Och så vill jag att solen ska skina när jag vaknar imorgon. Men det är nog lättare sagt än gjort. Sen var det ju det där med att spela golf, apropå ingenting. "Den här sommaren ska jag ta tag i det..". Jo, precis. Men imorgon, kanske.. om vädret vill sig? Jag borde sluta påbörja en massa projekt som jag inte kommer avsluta. Min mamma hade rätt - fan!

Och det där med att söka jobb. Jag får väl klassa mig själv som arbetslös eller i alla fall "mellan två jobb". Antar att jobben inte kommer komma springandes till mig medan jag ligger på latsidan. Men imorgon kanske jag ska lägga på ett kol. Önska mig lycka till.

10.06.

Klockan är strax efter tio, pappa kom just in och sa att vi inte alls kommer komma iväg vid lunch - Trodde du det själv eller? Jaja, jag får väl somna om igen.. eller nja, nu när jag ändå är uppe kan jag ju lika gärna göra nån nytta. Jag upptäckte just att min tröja består av massa blåbärsfläckar och huvudet gör lite.. lite ont. Min resväska har jag inte packat än, men frågan är ju - Hur mycket behöver man egentligen ha med sig? För folk, som jag, lyckas alltid kasta ner hela garderoben och använder sen max en tredjedel. Den här gången ska jag försöka packa smart, typ. Sen är det ju i och för sig inte så många dagar det handlar om så det borde ju bli en piece of cake. Det ska i alla fall bli skönt att åka bort några dagar, som alltid. De flesta jobbar ju och står i så det blir lite folktomt om dagarna, men jag klagar absolut inte på min ledighet. Aldrig. För första gången sen sedan förra sommaren kan man verkliugen pusta ut och det är skönt. Antagligen blir det ju mer jobb i höst så jag ska verkligen se till att ta vara på de här veckorna som återstår av sommaren. För sommaren är inte SLUT!

Bad dream.

Jag verkligen hatar mardrömmar.
Hatar!
Vissa kan nästan förfölja en hela dagen.

Förändring.

Vadå det är bara sextonåringar som flyttar ut i förrådet? Och skulle Jag tröttna och ge upp i mitt i allt? Nämen, sån är väl inte jag? Äh, imorgon ska jag rensa upp i mitt rum. Bara för att bevisa motsatsen.. om jag orkar det vill säga!

Lycka.


image64

Jag vet inte vad det är med den här bilden, men man blir så himla glad av att kolla på den.

To let it all fall.

Pappa och jag tog bilen och åkte ner mot Rocklunda nu på kvällen för att kolla in bygget och hur allt går. På vägen hem åkte vi på E18 över Vallbybron och det var ovanligt mycket folk som rörde sig på bron, några satt ner och kollade ut mot ån. Precis när vi passerade den lilla folkklungan såg vi massa blommor upphängda på staketet. Helt plötsligt kände jag en jättestor klump i magen. Hur dåligt måste man egentligen må för att bara vilja.. släppa allt? Jag menar, alla mår vi ju dåligt ibland och alla är vi ju med om saker som är mindre roliga. Och även fast allting ibland ser lite mörkt ut ibland så brukar det i slutändan ordna sig. Det gör det ju alltid, right? Men hur dåligt måste då en människa må för att vilja lämna allting som finns här? Usch, jag fick kalla kårar!

Fredag den trettonde!

Ja, vad säger man? KALAS!

Skultuna IP.

Efter fyra veckor har jag..

1. förstått den verkliga innebörden av 15 minuters raster.

2. insett varför Metro är en gratis tidining och att den lätt kan framkalla ett visst beroende.

3. kunnat konstaterat att pulver-chokladdryck inte är bra för tänderna i längden.

4. insett att den sociala kompetensen alltid ska gå före arbetet.

5. fått lärdom om att gräsklippare och kottar kan få förödande konsekvenser.

6. kommit på att ogräsrensning är rena terapin - GRATIS!

7. hört att det är karaoke-kvällar på Ronnys med Hasse & Gänget!

8. lärt mig att man ska vara mer eller mindre försiktig när det gäller vita lögner.. speciellt när man kollar under motorhuven.

9. kommit till insikt om att jag kanske borde börja svetsa.. på heltid?

Dock vet jag fortfarande inte hur många Risi frutti man måste äta innan man blir mätt?

Studenten. Nice.. Skultuna IP. Kontrasterna är stora. I fyra veckor har jag spenderat min tid på Skultuna IP, måndag till fredag. Klockan 07.00 till 16.00. Jag vill inte påstå att det har varit världens sämsta jobb, långt ifrån.. äen fast det kanske ibland (varje dag) har låtit på mig som att jag varit nära att dö. Nej nej, nu ska vi inte ta i så att vi spricker. Jag kan väl säga som så att det har varit ett intressant.. och annorlunda jobb. Om jag fått insikt i arbetslivet vet jag inte men jag har nog lärt mig en hel del annat.. samt även träffat en del av Skultunas riktiga legender och reliker. Dessutom har jag blivit lite mer bekant med den lilla orten som ligger en och en halv mil utanför Västerås och som jag faktiskt aldrig riktigt besökt på riktigt. Trevligt trevligt. Det jag dock inte kommer sakna är de tidiga morgonarna och de dimmiga bilfärderna till jobbet. Däremot kommer jag sakna att inte få trycka gasen i botten 16.00 och känna att man faktiskt jobbat ytterligare en dag. Så ja.. Skultuna IP för fan!


Ibland hatar jag Malin Anna Isabelle Johanson.

Jag trodde för ett tag att jag skulle bli kvar i Skultuna för alltid och målade upp en bild i huvudet i stundens hetta om hur mina tre barn skulle springa runt på IP. Tack och lov hittade jag mina jobbpapper.. i en lila låda. Huh? Börjar jag bli senil? Redan? Eller är det dags att varva ner snart? Det dröjer väl inte länge till innan jag lyckas tappa bort.. ja, gud vet vad!

Jaja, imorgon är det i alla fall sista dagen. THANK GOD IT'S FRIDAY!

Från.. och.. med.. NU!

image63

Journalist?

Nån som vet någon bra journalistutbildning?





24 hours.

Jobb, jobb. jobb. Finns inte överdrivet många spännande saker att berätta om. Skulle förstås kunna berätta ett och annat om mitt andra hem de senaste fyra veckorna - Skultuna. Men om jag ska vara ärlig så tror jag ingen skulle bli särskilt road över det. knappt jag. Eller jo, nu ska jag inte vara sån. Det finns en hel del roliga saker som händer och sker en och en halv mil utanför Västerås.

Kom ihåg; Vattna blommorna, håll hårt i plånboken, posta tackkorten, kanske fixa grillen nångång i år? Äh, sova först!

Idag är jag..

  1. Så trött att jag faktiskt kommer somna innan elva.
  2. Fortfarande mätt från kebabpizzan som Madde och jag tryckte i oss för några timmar sedan.
  3. Glad att jag enbart har fyra dagar kvar på jobbet.
  4. I behov av sol och bad.
  5. Lättad över att Madde hindrade mig från att göra mot enkelriktat mitt i city.
  6. Lite i min egen värld.. typ!



Nattinatt.


Söndag 8.6.07

Måndag morgon imorgon.. igen. Men det är inte vilken vecka som helst som tar sin början imorgon utan mina sista vecka på jobbet. Schöööönt! När jag tänker efter så har tiden gått hur fort som helst. I alla fall när jag tänker tillbaka (annat var det för två veckor sen, stackars min omgivning). Nu är det bara fem dagar kvar och sen ska jag bara lata arslet av mig tills skolan börja igen. Och nej, skolan börjar inte för min del. Men för såna som min lillebror. Och vad jag vill komma med den saken är att jag faktiskt kan sova länge på morgonarna, lata mig i solen (om den nu vill infinna sig) och bara vara ända fram tills mitten på augusti då jag anser att sommarlovet inte lider mot sitt slut förrän då. Man kan alltså inte klassas som arbetslös riktigt än.. right?

Helgen då? Toppen! Jonas ställde till med lite partaj i fredags och igår grillade jag och tjejerna här hemma och vilade upp oss lite. Söndagar är alltid lika trötta av någon anledning och dagen idag var inget undantag. Eller jo, lite grann, för det var länge sen jag var så trött som jag är nu. Varför vet jag inte.. men vi skyller väl på vädret.. typ!

Sussa nu. Skultis väntar!


Asså..

Diskmaskinen måste vara den bästa uppfinningen.. någonsin!


Studera och Segra.

Jag var inne på studera.nu för att kolla om beskeden om högskolan har kommit och såg att dom redan imorgon lägger ut antagningsbeskeden, spännande! Det kanske ska nämnas att jag enbart sökte på skoj och att jag knappt ens kommer ihåg vad som blev mitt första, andra eller ens tredjehandsval.. men men. Plugga känns lite avlägset just nu men man ska aldrig säga aldrig. Det står fortfarande lite och väger.. Plugga eller jobba? Jobba eller plugga? Eller både och?


Slow down (!)

Pappa sa till mig idag att jag borde lugna ner mig lite grann. Dra ner på tempot en aning och ja, jag tror att han har rätt. Typ. Efter endast en dag hemma utan famijen har jag redan lyckats slarva bort hälften av mina pengar. Heja heja. Men det kunde faktiskt ha varit värre, pust. Gårdagen var i alla fall trevlig.. och lång. Tröttheten är övervägande nu, men som vanligt så kan jag ju aldrig förmå mig själv att gå och lägga mig förrän ögonen går i kors.

(Kom ihåg och vattna blommorna..)

Eller?

Visst är det jobb imorgon.. eller?


På tal om..

Jag tycker inte om att gå till frisören, insåg jag idag när jag satt och såg en tjej klippa centimeter efter centimeter av mitt hår samtidigt som hon hissade mig upp.. och ner.. och upp.. och ner, ja ni fattar fortsättningen. Jag tror det är sällan jag blir nöjd efter att ha varit hos frisören, om jag ska vara älig. Visst, jag har aldrig råkat ut för någon katastrof. Men allt mojs, klet, tillfixning osv, känns lite för onaturligt. När jag gick därifrån var jag tvungen skaka om huvudet för att få tillbaka lite volym. Såg mest ut som en blöt hund. Men med lite vind i håret på cykeln hem så grejade sig det ganska hyfsat. Och det bästa av allt - när man kommer hem kan man duscha bort allt klet och göra det precis så som man vill ha det själv. Yes!

FAST.. nästa gång ska jag nog våga mig på något nytt. För liksom, det växer ju ut. Men ska nog börja med färgen på håret i helgen. Denna gång ska det inte bli.. svart. Men nog lite mörkare. Mörkbrunt.. INTE SVART!

Do you mind?

The good old days, the honest man;
The restless heart, the Promised Land
A subtle kiss that no one sees;
A broken wrist and a big trapeze

Oh well I don't mind, you don't mind
'Cause I don't shine if you don't shine
Before you jump, can you read my mind?