1 dag!

Jag har ungefär packat ingenting. Just nu ligger det mesta som jag ska ha med mig imorgon utspritt över hela huset. Det är inte mycket koll för tillfället vill jag lova - men det gör inget. Jag har hela morgondagen på mig att kuta, springa, hoppa, rulla, stressa runt på, jag ska nog klara mig. Listan över saker som ska göras imorgon är oroväckande lång men jag smyger nog iväg från skolan lite tidigare än planerat. Hallå, jag tycker jag förtjänar lite ledighet.. faktiskt! Men jag ska faktiskt vara duktig och pallra mig dit imorgon på gympalektionen så att Maria inte blir besviken över att vår klass börjar dyka upp i halvklass även på idrotten. Shame shame shame! Sen blir det till att växla pengar, inhandla lite smågrejer. Efter det börjar hysterin (!). Därför är det nog bäst om jag hoppar i säng bums så att jag orkar hålla ångan uppe i alla fall till klockan 23.00. THEN OFF WE GO!

Två dagar!

För vi åker om 2 dagar, 8 timmar, 57 minuter och 17 sekunder!

Nu ska jag slänga i mig lite mat och sen blir det storshoppning för rum 10.
So long!

Sex dagar.

Jag verkligen, verkligen älskar sovmorgonar. Det är nästan det bästa med att komma hem en fredagkväll, oavsett vad man har gjort, och sen veta att man absolut inte behöver panikvakna av något pipande utan att istället kunna gå upp exakt när man vill. Det är faktiskt en lyx! Imorgon är det lördag och jag ska sova tills nacken värker och tills jag blir så rastlös att jag överväger att städa mitt rum. Thank god it's friday!

Veckan har känts som en evighet. Den har praktiskt taget segat fram värre än någonsin. Dessutom har det varit hundra saker att fixa den här veckan vilket har gjort att den givetvis har segat ännu mer. Prov, projekt (oh my god), inlämningar... Mina ögon sjunker ihop ännu mer bara jag tänker på det. Tur är väl det att det snart är dags för ett efterlängtat sportlov. Ett sportlov som ska spenderas i Alperna och i Val Thorens (förmodligen har jag sagt det en miljon gånger men jag kan inte rå för det..) och det ska bli så himla skönt att komma bort ett tag. Lite miljöombyte och andas annan luft - precis vad jag behöver just nu! Om exakt en vecka sitter vi på bussen och har förhoppningvis inte så värst långt kvar. Tro det eller ej men bussresan ner känns även den helt okej. Förmodligen kommer jag ångra mig grovt att jag överhuvudtaget har uttalat mig på detta vis och vara sjukt rastlös innan vi ens har kommit ner till Malmö, men det kan ju inte vara värre än att bila ner till Europa, eller? Det finns i alla fall inte så mycket att göra åt saken nu. Resan är bokad och betalad och om sex dagar beger vi oss ifrån Scandic.

Nu ska jag nog krypa i säng och sova tills jag vaknar..?

Godnatt!

95 + 5 = 100

5 som i 5 timmar lika med så många timmar som jag och Elli har ägnat åt projektet.

95 som i 95 timmar lika med så många timmar jag och Elli har tänkt ta tag i projektet.


....


Klockan är snart 17.00 och dagen idag har innehållit två värdelösa lektioner, ett bättre historiaprov än förväntat, utklädnadsshowmöte med NVSP3/ K A O S och lite projektarbete här på eftermiddagen. Vi är på gång Elli! Jag fick lite energi för att fortsätta skriva på projektet så jag tror att jag gör det.. så att den inte försvinner spårlöst som den gjort det senaste halvåret. Men egentligen, varför göra saker ett halvår i förväg som man kan göra veckan innan? Tidsoptimist? Jag? Nejnej, det är min mamma som är det..

Nu ska jag kasta i mig några mackor, vänta på att Elli ska komma förbi så att vi kan kila förbi Sophie och få hjälp med projektet och sen ska vi tre bege oss ner på stan och möta Carrobarro. *Vink vink*

Sisters not by blood, but by soul.

Igår var lördag, idag är det söndag och imorgon är det måndag..?

Imorgon är det måndag som sagt och imorgon så beger du dig ut på ett eget litet äventyr och lämnar Västerås på obestämd tid. Usch, obestämd tid låter läskigt?! När du berättade om dina planer för första gången så trodde jag faktiskt inte att du skulle genomföra de. Jag tänkte liksom att du borde stanna kvar här. Men du var seriös och jag förstår dig faktiskt även om det känns tråkigt och sorgligt att du lämnar Sverige. Även fast vi tycker att det är trist att du sticker iväg så tror jag samtidigt att det kan vara bra för dig. Det är nog bra att komma bort ibland och se något annat.. om inte annat så kanske man saknar det man har här hemma och kanske inser att Västerås inte är så dumt trots allt, för det är det inte. Visst skulle jag ljuga om jag sa att inte är trött på att den här staden ibland, allt det vanliga, men nog skulle jag sakna det något så fruktansvärt när det sen inte finns där.

.....

I alla fall så kommer jag sakna dig jättemycket och det kommer bli tomt, väldigt tomt. Vi har känt varandra sedan Trollbackstiden men det är under det senaste året som vi lärt känna varandra och det är jag så otroligt glad för. Du är speciell och du har fått en speciell plats i mitt hjärta - det kan inte ens Oslo ändra på. Det blir visserligen inga galna förfester hemma hos dig på ett tag, ingen Melvin, inga sena konversationer på msn när man inte kan sova, inga riktiga tacokvällar, ingen caramelldansen.. men du kommer ju tillbaka? Annars kommer jag/vi till dig, bara så att du vet. Dessutom är det studentfirande i juni och är du inte hemma då så kommer jag personligen och hämtar dig.. med bussen!


"Fantastiskt vuxna för en sexårs-grupp.."

Så låter det senaste uttalandet (av många) om NVSP3 och efter dagens lektion i idrott så är jag nog faktiskt villig att hålla med. Vi är som tre år, vi lyssnar inte på någon annan än oss själva och var och en av oss har alltid rätt och alla andra är.. fuskare? Japp, oss i ett nötskal.

I alla fall, lärarna har ju kommit på den fenomenala idén med "egna" lektioner och idag stod ytterligare en sådan på schemat. Det blev femkamp och inte vilken femkamp som helst utan femkamp innehållande den klassiska "irländska julaftonen". Det var typ det roligaste jag sett i hela mitt liv, jag skojar inte. För alla som inte vet så innebär det att man ska sätta pannan mot en pinne, eller i detta fall en innebandyklubba, och sen snurra X antal varv. Jag stod först i vårat lag och Jonas hade en teori om att han trodde att det skulle vara smartast att ta det lite lugnt för att sen kunna kuta tillbaka stabilt. Inte en chans, tänkte jag och kutade allt vad jag hade fram till innebandyklubban och snurrade fortare än kvickt. När de 10 varven var avklarade tog jag sats och tänkte springa som om det gällde livet men.. DUNK! Jag kom inte så mycket längre än till golvet och krälade runt där ett tag innan jag lyckades återfå lite balans för att kunna sicksacka mig tillbaka till lagkamraterna. Dock vill jag påpeka att jag absolut inte var värst. Hela klassen såg ut som en bunt riktiga fyllekajor och huvudvärken var påtalig efteråt. Tack för idag!

4/2-07

Fredag, lördag.. söndag!

För mig är det fortfarande ett mysterium hur helgerna drar iväg med racerfart.. jag menar, varje måndag längtar man efter helg som om att man aldrig har varit ledig och sen när helgen väl kommer så är den slut på nolltid. Jag måste verkligen lära mig att ta till vara på veckorna bättre istället för att suckta efter fredagarna. Sen måste jag nog också lära mig att ta till vara på de lediga dagarna bättre istället för att sova bort dem. Det känns i och för sig som en omöjlighet just nu med tanke på hur jag kände mig imorse, eller imorse skulle nog inte min mamma vilja påstå att man kan kalla det. Men för mig som är född något senare på 1900-talet än henne så är klockan 12.00 tidigt för en söndag. Tragiskt kanske?


Du vet att du lever år 2007 när...

  • Du av misstag knappar in en pin-kod på mikrovågsugnen.
  • Du inte har lagt patiens med verkliga kort på flera år.
  • Du har 15 telefonnummer till en familj på 3 personer.
  • Du skickar e-post till dem som sitter bredvid dig.
  • Ursäkten för att du har tappat kontakten med gamla vänner är att du
    inte har deras e-postadresser.
  • Du har jobbat vid samma skrivbord i 4 år, men för tre olika företag.
  • Din chef klarar inte av att göra ditt jobb.
  • Din lunch består av rå fisk som du äter med pinnar.
  • Du ringer familjen för att höra om de är hemma medan du kör in i garaget.
  • All reklam på TV har en internetadress under.
  • Du får panik för att du lämnat huset utan mobilen (som du inte hade de
    första 20-40 åren av ditt liv) och måste åka tillbaka för att hämta den.
  • Det första du gör när du kliver upp på morgonen är att se till att vara "online"
    innan du hämtar kaffet i espressomaskinen.
  • Du lägger huvudet på sidan för att le :)
  • Du läser detta och nickar och ler.
  • Ändå värre; du vet precis vem du ska skicka detta mail vidare till.
  • Och nu sitter du och ler åt dig själv.


Träffande?


Februari.

Resten av den här dagen kommer jag sitta med huvudet i biologiboken. Tråkigt.. jag vill åka skridskor!

...och du, jag ringer dig om 364 dagar!