Just an ordinary day.

Inatt sov jag 13 timmar. 13 timmar? Det är sjukt. Jag var nog trots allt lite trött igår. Eller ganska mycket om jag ska vara ärlig. 13 timmar har det nog inte blivit sen dagarna efter studenten då tröttheten låg som ett moln över mitt huvud. Men det behövs kraft för helgen som kommer så det tycker jag nog att jag var värd. Kanske blir en uppesittarkväll denna natt istället? Vem vet. 

Julklappssökandet började förresten idag på stan och det är nog lika bra att sätta igång redan nu om jag ska komma på vad jag ska köpa till mina nära och kära. Usch, folk måste verkligen börja skriva önskelistor nästa år. Helst redan i augusti.

47.

Det går bra nu. Nästan lite för bra. Men jag är beredd.
December är snart är och jag vågar inte ens tänka tanken.

Jaja, nu ska jag snart ner och fika med tre underbara tjejer.
Uppdatering och sånt ni vet.
Det går bra nu.

Duracell kanin.

image119

Idag har jag massa energi, men det har tyvärr inte världen.
Fan..


Said and done!

Jag vill bara att det här året ska ta slut fast ändå inte.
Jag längtar men jag vill egentligen inte längta.
Jag vill lämna den här stan fast ändå inte.

....


Over the rainbow.

Jobbardag. Bra dag. Mycket bra dag. Ytterligare en tråkig helg på pappret men för mig är den perfekt. Satt nyss och kollade på vimlet från Pluto från igår. Smickrande bilder på mina nära & kära. Det gillar vi. Dock är jag glad att jag stannade hemma även om en utgång hade varit rolig. Vi vet ju alla hur vild och galen förra helgen var. Jag intar därför december med lugna steg och lägger partyskorna på hyllan fram till nyår. Skönt! 

Trots en lugn kväll igår var jag som en levande död imorse när klockan ringde. Dåliga rutiner, verkligen. Ikväll blir det lugnt igen, om inte ännu lugnare än igår. Jag sa åt mig själv att bara ligga hemma hela kvällen, fast det är lättare sagt än gjort. Om en timme kommer min rastlöshet tar över stort och sökandet efter något att göra kommer ta fart. Men men, jag ska lära mig att inte göra någonting som omväxling. Nu när julstressen närmar sig. Julklappar var det, ja?

Friday.

Jag ser fram emot helgen av någon underlig
anledning. Vet inte varför. Den kommer inte
direkt bli något att hänga i julgranen, men jag
tror det blir bra ändå. Våga vägra krogen. Typ!

Nu tänkte jag spendera lite pengar, käka
lunch på stan och sen bege mig till jobbet.


En sak i taget.

Om det är något som jag verkligen är jättedålig på, nästan sämst i världen tror jag, så är det att göra en sak i taget. Att ta saker i tur och ordning. Jag har tendens att gärna gå händelserna i förväg och spekulera alltför mycket om vad nästa halvår kommer att innehålla eller vad som väntar nästa höst. Framtiden skrämmer mig en aning så jag antar att det är därför jag i god tid försöker lägga fram en välplanerad plan. Hittils har det dock käpp rätt åt helvete. Jag har inte den minsta aning om hur nästa vår kommer att se ut och ännu mindre vad jag vill göra om ett år. Därför är det kanske dags att bara koncentrera sig på det som faktiskt är här och nu och skita fullständigt i vad som händer om ett år, sex månader eller två veckor. Det är ju som sagt inte nu och nu kommer aldrig mer igen.

Bjällerklang!

Jag har sånt sug efter Julafton. Det är jättemärkligt. Senaste gången jag verkligen längtade efter jul så här mycket var nog för minst 10 år sedan. Jag undrar vad det kan bero på egentligen? Jag har världens abstinens efter både julmust, glögg, julskinka, Kalle anka, pepparkakor, lussekatter, knäck. Ja, jag skulle kunna göra listan milslång. Får bara hoppas att det håller i sig till Julafton. För som det ser ut nu så blir det nog ett par julbord innan den 24 december. Skoj! December blir också den månaden jag kommer leva i mina jobbarkläder, men det är det värt. Faktiskt. Jag längtar!

Schtunk.

image117















Huvudvärken bultar lätt och mina fötter känns faktiskt lite begagnade. Jag tror bestämt att det är dags för mig att säga nattinatt. Snart i alla fall. Idag har jag flängt runt hela stan känns det som. Förklarar kanske de ömma fossingarna. Hit och dit och dit igen och så slutligen ikväll blev det teater (Alex och jag kör en tvådagars-kulturresa). Rich man, poor man på länsteatern - "Underbar pjäs". Såg man inte Romeo och Julia förra året så missade man absolut något. Verkligen en-nära-clownen-upplevelse. Sevärd!

För övrigt så tror jag att december kan bli en riktigt bra månad.
Det känns som det nu i alla fall.

Uppdatering.

Helgen som gick bjöd på en riktigt underhållande utgång och en ganska trött Malin då klockan ringde dagen efter vid tiotiden. Lördagen bestod av galna ungar på Busborgen som vanligt och väl hemma på lördagskvällen stupade jag nästan i säng. Bokstavligen. Inte ens alla Sällskapsresan-filmerna kunde få mig att hålla ögonen öppna. Söndagen blev som en vanlig söndag - lugn. En skön avslutning på en bra helg.

Veckorna bara rusar iväg som vanligt och december står redan och knackar på dörren. Tog inte jag just studenten? Puh! Denna vecka sitter jag i alla fall inte rastlös och det är skönt att veta. Jobb idag likaså imorgon på Busborgen. Sen kilar jag och Alex iväg till Västeråshallen imorgon kväll och diggar lite till Winnerbäck. Ska bli skoj. På onsdag blir det informationsmöte på Falkenbergska Kvarnen och sen blir det teater på kvällen. Skrattar jag hälften så mycket som förra gången så kommer jag vara nöjd. Jag och Alex tänkte också inta Friskis lokaler, vilket var alldeles för länge sen. Jag måste verkligen påminna mig själv om att för allt i världen inte förnya det kortet. What a waste! Det är något som definitivt inte står på prioriteringslistan denna höst och jag har en känsla av att det kommer fortsätta så ett tag. Det kallas ingen motivation. Lisas och mitt projekt räcker gått och väl som en bra början. 7 dagar, det ni. På fredag, lördag och söndag hoppas jag förövrigt på mer arbete. Ska bli en lugn helg har jag bestämt. Jag lovar.

På fredag drar Lisa till Sälen. Sad.

Walk the line.

image115

Jag vill inte bli gammal. Jag vill inte bli vuxen heller för den delen. Det verkar liksom inte så himla kul. Jag vet inte varför egentligen. Att vara vuxen verkar innebära mer än vad jag vill just nu. Just nu vill jag bara var 19 ett bra tag till. Jag vill inte bli en sån där människa som lever för sitt jobb och köper hem Happy Meals till sina småttingar alltför många gånger i veckan i brist på tid. En sån som inte har tid med vänner, fritid och som glömt vad ordet semester betyder för länge sen. No way, stopp och belägg. Jag vill behålla det som är nu till framtiden, hur man nu gör det? För egentligen, måste allting  verkligen förändras i takt med siffran stiger?

Mitt i veckan.

Fullspäckad dag som redan började vid 8-snåret imorse så jag drog mig själv upp ur mina sköna säng för att skjutsa mamma till jobbet och sen vidare mot Gryta. Jag skulle nämligen agera chaufför åt Alex som idag beger sig mot Sicillien för att hälsa på Lina fram till Måndag. Efter många om och men var vi i alla fall på flygplasten och jag hoppas flygresan går bra. Med suddiga ögon kastade jag mig i sängen när jag kom hem och var på snudd till ännu tröttare när väckarklockan ringde igen vid kvart i elva. Nu ska jag bege mig ner på stan för en lunch med Wilson och sen vidare till Lisa för att chilla lite. Så, so long!

The past, the present.

Jag tror att jag har förstått och kanske låtit det sjunka in att saker och ting inte kommer att vara som det alltid har varit. Jag älskar att vara nostalgisk och som alla vet så har jag väldigt lätt för att sakna. Och jag saknar en hel del saker som tillhör det förflutna. Jag saknar att tre av de bästa åren i mitt liv har stigit åt sidan och jag saknar att vissa delar av de åren aldrig kommer tillbaka. Men samtidigt, det är dags för andra saker nu. På riktigt. Och jag ser fram emot nästa år som inget annat. Detta år överträffade alla mina förväntningar så jag har en bra känsla för 2008.  

I´m ok.

Health Care Club

För två dagar bestämde vi oss - No more sugar. Jag har fått för mig att jag ska se hur lång tid det går innan sötsuget försvinner och försöka vänja mig av med det så mycket det bara går. Allt fikande och lunchande på stan har fått mitt sockerintag att skjuta i höjden, arbetslöshetens ljuva hämnd. Jag fick med mig Lisa i kampen också så nu kan vi hålla oss ifrån Maxis godishylla tillsammans. Från och med i måndags och två veckor framåt existerar alltså varken godis, läsk, chips och dipp osv i våra ögon. Det blir till att knapra morötter och dricka vatten, jag tror vi fixar det. Right?


Sydamerika.

image114

I januari väntar sol och värme på andra sidan jordklotet.
Can´t wait!


Make-over.

En anstränging för att fixa till utseendet på denna blogg har gjorts, men tyvärr utan några vidare resultat. Hittade dock en asbra blogg där det fanns pilar och instruktioner från start till mål om hur man göra en extreme make-over på sin blogg. Så kanske, kanske en dag kommer jag förstå mig på vad en kodmall egentligen innebär.


Grattis alla pappor.

Jag önskar verkligen att jag vore en morgonpigg människa som bara kan hoppa upp ur sängen när väckarklockan ringer och känna vilken underbar dag som ligger framför ens fötter.Tyvärr har mina dåliga rutiner gjort att sovmorgonar har blivit något jag bara älskar, som jag faktsikt inte kan vara utan.

Denna helg har jag dock tagit mig i kragen och visst har det gett resultat. Ytterligare en lugn helg har passerat och det har varit skönt. Jag gillar lugna helger nuförtiden. Gårdagen bjöd på tacokväll med Fia och Elli och vid elvatiden låg vi alla tre i min soffa och kunde inte röra oss en milimeter. Precis vad som krävdes för att jag ska orka jobba idag. Så, nu frukost sen Busborgen.

Tomorrow is a different day.

Alex släpade ner mig till stan och arbetsförmedlingen halv elva idag, trots min trotsighet. Tydligen har dom något som kallas jobbchansen varje fredag. Det är säkert jättebra. Det är bara det att jag tyckte att det verkade värdelöst. Sen hörde jag på nyheterna igår om hur arbetslösheten bland unga minskar. Något som jag dock inte märkt av, men det stämmer säkert. För som en tjej sa; Lägger man manken till så får man sig ett jobb. Jag vet inte om jag håller med om det. Egentligen tycker man ju att det borde finnas hur mycket jobb som helst, men tydligen inte. Jag undrar; Varför inte?

Men man ska ju vara glad för det lilla. Hela denna helg kommer ju innebära jobb och även fast mina trötta ögon helst bara vill sova nu så vet jag att det är bra i slutändan. När det är tid för löning vet jag att det kommer vara värt. Jag måste bara påminna mig själv om att spara istället för att slösa. Det brinner i mina shopoholic-fingrar. Men icke sa nicke. Jag behöver spara.


Some things will always remain the same!

Jag har inget att säga. Verkligen inte. Har suttit i en kvart och försökt få fingrarna att brinna över tangenterna, men utan lycka. Finns inte så mycket att säga. Vardagen är som den är. Bättre än någonsin, men ändå.. ja, oviss. Jag vet vad jag vill att våren 2008 ska innehålla. Men det finns alltid ett (eller flera) men. Tur då att nästa år börjar bra. Då ska jag fundera. Eller nej förresten? Det är ju precis det jag inte ska göra. Nu vill jag bara att 13 januari ska infinna sig.


Grattis, hjärtat!

image113

.

You don't have to put up a fight.
You don't have to always be right.
Let me take some of the punches for you tonight.
I need to let you know; you don't have to go it alone.

Supersugen.

Jag hatar hösten, men jag älskar verkligen vintern. Desto mer älskar jag vintern om det finns rejält med snö ute och det fanns det i Val Thorensi vintras. Suget efter att åka skidor och kasta sig ner för backarna satte helt plötsligt fart på riktigt och jag kan knappt bärga mig till skidsäsongen 08. Jag hoppas verkligen att tillfälle kommer finnas för att sätta på sig pjäxorna, annars vet jag inte vad jag gör. Visserligen blir det inget Val Thorens i år, vilket är synd, men Sverige kan funka ändå. Finns ju en del folk som drar sig uppåt mot Sälen snart och dom hade jag tänkt besöka minst en gång. Dock kommer jag sakna att inte släpa sig in på Les Olympiades efter en snöig dag i backen och bara hänga och snacka skit i underställen och dra på after ski på Tango. Men men, det finns andra saker jag hade tänkt hinna med i början av nästa år. Det blir nog minst lika bra det.

image109

Men då var då och sen är sen. Nu ser jag dock framåt emot helgen som, som vanligt nuförtiden, närmar sig med stormsteg. Kanske inte just för att jag ska jobba hela helgen, även om det är roligt det med. Men jag ser fram emot lördagen och alla bravader som den kvällen kommer innehålla. Sophie ställer till med kalas och det är inte vilket kalas som helst. Grattis, hjärtat (i förskott). Därför måste jag med andra ord hitta något att ha på mig och det är lättare sagt än gjort i denna stad just nu verkar det som. Som tur är blir det en rejäl shoppingrunda med Filippa och Lisen imorgon, plus fika hoppas jag. Det kommer göra gott för min huvudvärk, som jag förresten passar över till min plånbok istället.

Spara, vad är det?