Att komma till insikt?

Det är faktiskt ganska bra att göra det lite då och då, att komma till insikt alltså. Idag har jag konstaterat att vi egentligen skulle kunna skippa att vara i skolan och istället göra allt skolarbete hemma osv. Vi gör nämlingen ingenting på våra lektioner. Vi, och när jag talar om vi menar jag nvsp3, är knappt där nuförtiden. Det handlar nästan enbart om att "visa upp sig" och sen få "jobba på valfritt ställe" känns det som. Ehm.. vi vet ju alla vad jobba på valfritt ställe innebär, så också lärarna. Studenten närmar sig med stormsteg och jag vet faktiskt inte vad jag har lärt mig de senaste tre åren sittandes i ett klassrum. Möjligtvis har jag insett ett och annat om människorna omkring mig, lärt mig en del och mig själv och mognat en smula. Men när det gäller matematik C och fysik A och andra (värdelösa) kurser så kan jag inte påstå att jag överhuvudtaget kommer ihåg vad dom innebar. Kommer jag gå ut skolan ut att egentligen lärt mig någonting? Eller har jag lärt mig mer än jag tror?

Yellow

Look up, I look up at night
Up on the side of this mountain of mine
How long do I have to climb
If you never try, then you never know
Where to, where do I go
Before I know what it feels like
How long before you decide
Before it starts, before I begin
How long before I get in

Dö cykeljävlel, dö!

Ursäkta min aggressivitet men min cykel och jag går verkligen inte ihop just nu. Jag vet inte hur många gånger jag har svurit över den idag. Ingenting är bra med min cykel just nu. Det enda som fattas är att hjulen ska falla av i farten och om dom skulle göra det så skulle jag faktiskt inte bli så ledsen. Jag skulle bara hoppas på att landa mjukt. Jag vet egentligen inte vart denna aggretion gentemot cykeln kommer ifrån men den bara bröt ut idag. Jag vill ha en ny cykel och jag vill ha det nu. Visserligen så har jag och min röda cykel varit med om en del tillsammans. Dock orkar jag inte ta upp det "braiga" med min Silverpilen som det så käckt står på ramen. Den gör mig arg och jag tänker just nu strejka och gå ner till skolan istället. Jag älskar att cykla men jag hatar att cykla på trasiga cyklar. Så.. den får stå i förrådet och rosta!


............

Dags att parkera?



Puss!

Det finns vissa människor som betyder lite mer andra. Det finns vissa människor som finns där lite oftare än andra. Jag är lyckligt lottad att ha flera sådana människor i mitt liv. Människor som får mig att må bra och som motiverar mig att cykla ner på måndagsmorgonarna i snöyra utan (nästan) några problem, tack hörrni!

 Nu ska jag umgås med en av dessa personer!

Städpatrullen!

I brist på annat på söndagarna brukar jag ibland städa och fixa i mitt rum. Eller ja, städa kanske är lite överdrivet att ta till med. Oftast blir det stökigare än innan jag ens började men det beror ju helt på hur man ser det. Allting är ju relativt. Jag har i alla fall en tendens till att ivrigt börja städa med stor entusiasm (stor med litet s). Men underligt nog försvinner denna "entusiasm" ganska så kvickt. Inte bara blir jag uttråkad utan jag hittar även saker på vägen som fångar mitt intresse till fullo. Alltid när jag städar och stökar så dyker det upp saker som jag knappt visste att jag hade och andra saker som jag totalt glömt bort att jag överhuvudtaget hade. Jag brukar ofta stöta på gamla dagböcker och blir då såklart tvungen att ta mig en titt i vad som hände och skedde i mitt liv för några år sedan. Även gamla skivor har en förmåga att verkligen ta mig tillbaka till vissa epoker i mitt liv eller bara till någon enstaka händelse, kanske till ett helt år eller rent av till någon enskild människa. Det kan vara saker som man inte alls har tänkt på under en längre till men som verkligen väcks till liv av bara en enda textrad. Det är som att minnet kämpar mot glömskan för att sen vinna och tvinga en till att komma ihåg.


 

Denna gång var precis som alla andra gånger. Jag började med att försöka skyffla undan alla saker som tycks har täckt mitt golv allt för länge. Jag var dessutom på ”släng-humör”.. trodde jag. Tyvärr resulterade detta ”humör” i en halv ICA-kasse med några papper, lite gammalt smink från den tiden med lila ögonskuggor och illrosa läppstift från H&M plus några trasiga bläckpennor som slutade fungera när jag föddes. Det där med att slänga kanske trots allt inte är min grej. Kalla mig lite av en samlare, eller något? Just den här söndagen stötte jag på lite gamla saker som jag skrivit, saker med ett visst affektionsvärde (som jag dock funderar på att göra mig av med men där samvetet stoppar mig), saker som helt och hållet glömts bort i någon låda och som jag är glad att jag sparat och lite annat smått och gott. Jag har nu, klockan 19.00, gett upp städpatrullen för idag och låter det som är kvar växa och gro lite. Jag fortsätter istället att samla på mig saker. Ju mer desto bättre, typ!


Nej, nu ska jag nog kasta mig i soffan och spendera kvällen framför tvn. Jag blev sjukt sugen på att låta Sunes och hans sommar förgylla min söndagskväll. Btw, grattis till Calle (som förmodligen inte har en susning om det) och lillebror som har namnsdag idag!

Dinner and cocktails.

Egentligen borde jag vara hyfsat pigg för det blev ingen långkörare igår kväll även om klockan slog lite för mycket innan jag lyckades somna. Kvällen bestod av middag på Bill och Bob med trevligt sällskap som följdes av ett par drinkar på Varda. Det förtjänas att göras om många gånger!

Idag är jag lagom trött och ska verkligen inte göra någonting denna snöiga söndag. Jag tänker inte ens sticka foten utanför (även om pulka lockar lite smått). Det blir till att gå runt i fula kläder hela dagen och med håret alldeles för ovårdat för att visas utomhus. Jag tror att det vore bäst om jag gick och la mig igen? Ja, det är nog faktiskt bäst. Men först lite frukost/lunch!

Lördagskväll..

Middag och drinkar med goda vänner!


Lite midnattstrams!

Klockan slog nästan nyss midnatt och jag är som en vandrande zombie. Ögonen grusar mer än vanligt vid denna tid och dessutom har jag gått från att frysa rumpan av mig till att svettas något så fruktansvärt. Vi får väl se i fall jag får ur mig något vettigt just nu. Det är dock tveksamt..

Det är löningshelg. Vissa har dragit till Sälen, andra har dragit till Dalarna och vissa shakar ass på någon av stans alla (få) krogar. Jag hade gärna varit en av dom som hade gett sig in i dimman men det kändes helt enkelt som helt fel dag. Jag ville hellre ha en tråkig fredag och vara extremt tråkig också för den delen. Det lyckades jag med och det känns ganska bra. Efter allt för mycket pizza, godis, ostbågar och läsk är min mage ganska så mätt och belåten. Belåten är väl i och för sig att ta i men i alla fall några kilo tyngre. Det påminner mig, apropå ingenting, att jag verkligen måste börja på att ta tag i mitt tränande. Jag skulle verkligen uppskatta i fall någon ville ta mig i kragen bokstavligen och släpa mig (om så våld behöver användas) till Friskis och Svettis nästa vecka, snälla? Belöning utfärdas!

Mellan bloggandet och svettningarna sitter jag och funderar lite på NVSP3:s utklädnadsshow och om ...Mer än så kan jag dock inte avslöja under några omständigheter. Sorry! Nu ska jag fundera vidare i min ensamhet.

So long suckers!

Torsdag.. fredag.

Jag skulle skaffa mig nya vanor denna vecka. Efter en ömmande blindtarm (som inte existerar längre) kändes det som att det var dags för en förändring. Jag väntar dock fortfarande på att den ska uppstå när som helst.. any day.. snart .."in the future". Jaja, efter en dag som har bestått av en idrottslektion, en svenskalektion, en psykologilektion, lite shopping och allt för många avsnitt av Sex And The City känner jag mig nu ganska redo för att krypa ner i sängen och sova några timmar. Jag tror att det behövs efter den här dagen. Nog för att jag är en person som tänker alldeles för mycket och analyserar saker och ting tretton gånger mer än vad som borde vara lagligt så har jag nog överträffat mig själv de senaste dagarna. Det blir lätt så ibland. Men så här års, kan man klandra mig?

Nu fick jag ont i huvudet. Nattinatt!


.....

Gud, va trött jag är på det här!!



I brist på annat.

Namn? Malin Anna Isabelle Johanson
 
Vad är klockan? Mitt på dagen.
 
Vem pratade du i telefon med senast? Pappa.
 
Singel? Nej!
 
Vilken färg har dina strumpor? Blå-svart-röd-och-vitrandiga.
 
Tatuering/Piercing? No and no. Samlar mod ..typ!
 
Choklad eller vaniljglass? Chocolate!
 
Nyårslöften? Aldrig i mitt liv att jag ger något nyårslöfte/löften igen!
 
Favoritmusik? Bra musik!
 
Kyssas eller kramas? Lite av varje gärna!
 
Senaste film du såg? Da Vincikoden, har dock inte sett klart den så säg inte hur den slutar.
 
Senste du åt? Frukostsallad.
 
Vilken kroppsdel lägger du märke till först hos det andra könet? Alla vet väl att det är personligheten man lägger märkte till först, dah!
 
Vilken hårfärg har du? Brun, eller som hårfärgningsförpacknignarna skulle säga – mellanblond.
 
Vad vill du bli när du blir stor? När blir man stor?
 
Vad ska du göra i helgen? Gå ut och äta middag..sen får vi se.
 
Hur skulle dina kompisar beskriva dig? Jag hoppas att dom säger att jag är lite snäll i alla fall.
 
Husdjur? Räknas dammråttor?
 
Vilken kändis tycker du att du är mest lik? Haha, ingen aning. Det får någon annan svara på.
 
Om du fick tre önskningar, vad skulle du då önska dig?
  Några extra slantar i plånboken skulle inte skada. Men pengar är ju inte allt, faktiskt. En resa vart som helst skulle inte sitta helt fel, typ nu direkt!
 
Om du fick välja ett namn, vad skulle du då heta? Något spanskt namn eller kanske italienskt, men annars trivs jag rätt bra med bara Malin.
 
Vem skulle du ta med dig till en öde ö? De jag tycker om allra mest.
 
Ditt motto? Jag har för många som jag för många gånger aviker ifrån. Jag säger som Timon och Pumba - Hakuna Matata.
 


How do you walk with your head held high?

Jag tar så himla många saker för givet. Det är ganska läskigt ju närmare man tänker på det. Jag förväntar mig att vissa saker alltid ska finnas där och framför allt förväntar jag mig att du och du och du och du och du ska stå bredvid mig för alltid. Vad skulle hända om framtiden utgav sig för att innebära något annat? Helt ärligt så vet jag inte. Jag tror inte, eller jag vet, att jag inte skulle klara av en sådan förlust av dig och dig och dig. Jag tror inte att jag någonsin skulle klara av det ..faktiskt. Allting händer för en orsak har jag alltid sagt till mig själv, men ju mer jag lyssnar till de orden desto mer tvekar jag tyvärr.

Well, well, kanske dags att fixa lite ordning och reda i vardagen ..nästa vecka? Perfekt!

Aj!

Jag undrar om läkarna verkligen tog bort min blindtarm eller om allting är fejk? För det första så syns det knappt att någon har varit inne och grävt runt i min mage och för det andra så gör min mage ont, aj! Fast det gör bara ont när jag rör mig så jag kanske borde stanna hemma imorgon ..eller?

Helgen som gick blev ingen sjukstugehistoria även fast jag hade tänkt att vila från fredag till lördag. Det blev dock en trevligare historia. Sova kan man göra i graven. I fredags mötte jag och Calle upp Lisa och Erik för lite bowling och tjejerna vann givetivis, ganska segertippat. Jag sov gott den natten hah! Lördagen spenderades hos mormor och massa fika. Senare på kvällen blev det hem till Christian och därefter Malva. Lördagen avslutades vid tvåtiden med en rolig taxiresa till Viksäng. Med snö upp till knäna vandrade vi hem och somnade bums. Puss!


Where will I be 365 days from now?

För varje dag som går blir jag mer och mer nervös, pirrig, ångestfull, uppspelt (listan kan göras hur lång som helst) över årets höjdpunkt - studenten 07! Det känns knepigt, ja knepigt är faktiskt ett bra ord. Det känns konstigt och underligt och läskigt. Jag menar, sen då? Är det då det är dags att ta tag i sig själv på riktigt? För mig är skolan lika med trygghet och med det menar jag att man har allt där. Jag har aldrig i hela mitt liv behövt oroa mig för vad som ska komma och ske efter sommarloven. Det har alltid varit självklart och jag har egentligen inte funderat på det som något som ska ta slut. FÖRRÄN TYP NU! Nu när vårterminen har dragit igång känner jag verkligen att det börjar närma sig. Studentförberedelser och liknande är i full gång i alla klasser (utom våran kanske..?) och 100dagarsfesten är snart här. Sen är det som sagt bara 100 dagar kvar och för mig är 100 dagar ingenting med tanke på att de här 11,5 åren i skolan har rusat förbi. Fredag student, lördag arbetslös! Jag fruktar att vakna upp efter fredagens studentfirande i juni och faktiskt inse att allting är slut. Just nu känns det som att jag har för många saker som jag vill hinna med och att tiden går alldeles för fort för att jag ens ska kunna stanna upp och andas mellan varven.  

Även fast jag mer och mer kan längta till den 8 juni 2007 så hoppas jag ändå att tiden saktar ner lite. Jag vill hinna njuta. Framför allt vill jag hinna spendera så mycket tid som det bara går med nära och kära. För det som kanske skrämmer mig mest av allt är att folk faktiskt kanske försvinner, redan i sommar/höst till och med. Alla har vi ju drömmar som vi vill uppfylla och vi kommer snart till en punkt då det är dags att kasta sig ut. Vilka stannar och vilka går? Om det inte vore för allting som jag älskar i denna stad så skulle jag utan att blinka kunna ge mig iväg och aldrig komma tillbaka, men just nu finns det för mycket som håller mig kvar. Som jag vill vara kvar för!

Pratar man med folk om studenten så har jag upptäckt att fler och fler har fått en aning om vad han eller hon ska göra efter studentens lyckliga dagar. Jag har dock inte kommit så långt. Det enda som jag har insett hittills är att jag minst ska ta två sabbatsår och verkligen ägna mig åt sånt som jag tycker är kul. Högskolan osv. får nog vänta ett tag även om mamma insisterar på att jag i alla fall ska söka, bara för att. Kanske är det en bra idé i fall jag får tillbaka suget framåt höstkanten, men vad ska man söka? Nej, sånt orkar jag faktiskt inte tänka på just nu. Drömmar och visioner finns, det kan jag lova, men vad det blir låter jag tiden utvisa. 

Ikväll ska jag dock inte tänka en massa om framtiden. Ikväll blir det bowling/fika/bio/filmkväll. ja, vi vet inte riktigt än men det blir toppen vilket som. Lisa och jag har försökt styra ihop en trevlig fredagskväll (det blir alltid bäst om tjejer för fixa och dona) och jag tror att det blir hur bra som helst.  

Nedräkningen har börjat!

Det är snart mindre än en månad tills bussen går mot Frankrike och Val Thorens. Jag längtar så jag håller på att dö men nu är det verkligen inte långt kvar alls. Det enda jag egentligen behöver komma ihåg just nu är att se till att pengarna kommer in i tid och att jag någorlunda håller mig på benen (no promises!). Rum 8(för tillfället i alla fall) har redan börjat sin uppladdning och det på allvar, men mer än så säger jag inte med hänsyn för övriga medresenärer. Vecka 9 kommer att slå stort, tro mig!

Just för tillfället är jag dock inte i Val Thorens-form och kanske inte i form för någonting överhuvudtaget. Förkylningen har suttit i sedan ..ja, vad är det nu, december? I alla fall FÖR länge och inte nog med det så tror jag att jag har dragit på mig bihålleinflammation. Det blir nog att uppsöka farbror doktorn på måndag och be om lite piller. Så här kan jag verkligen inte ha det. Näsdroppar, honungsvatten och alvedon heter mina bästa vänner de närmaste dagarna. Ska dock försöka hålla mig frisk under helgen för jag orkar inte ligga och jämra mig alldeles själv fredag, lördag OCH söndag - Nej tack!
 
Tea time!

Sovmorgon.

Ah, det där var välbehövligt! I och för sig hade jag lätt som en plätt kunnat sova mig igenom hela den här dagen, men plikten kallar. Efter en dusch och lite frukost ska jag nog ha piggnat till ännu mer. Idag blir det skola och en lektion. Efter det är det tänkt att projektarbetet ska sättas igång for real, eller snarare det ska sättas igång. Men det är inte deadline än och jag tror nog att Elli och jag ska fixa det där galant - no stress liksom!

Solen skiner ute och jag funderar faktiskt seriöst på om jag skulle ta en promenad redan nu, eller i alla fall promenera ner till Rudbeck, men det återstår att se. Jag har som sagt en del kvar att göra innan jag kan lämna huset så det blir väl ..imorgon!

Have a nice day!

Bring me sexy back again, please!

I torsdags begav sig Jag, Sophie och Carro mot huvudstaden för att spendera en trevlig kväll på Hovet. Det var givetvis Rockbjörnen som hade kommit på besök och vi bestämde oss redan i november att vi skulle tillhöra skaran som skulle se allting på plats. Tiden svepte iväg och förra veckan var det dags. VI tog tåget upp och kilade runt på stan, fördrev tiden på diverse saker, kollade på mer eller mindre kända människor och hamnade till slut på kungshallarna där vi åt gott. Efter att ha vandrat runt lite till bestämde vi oss för att det var dags att bege sig mot Globenområdet. Carro hade väldigt snyggt packat ner/gömt sin kamera i väskan. Vi trodde nämligen att vakterna skulle fånga upp varenda batterigånede manick, men no! Det var bara att smita in och sätta sig på sina platser. Till vår besvikelse märkte vi dock att de platser som vi hade reserverat inte alls stämde överens med våra förväntningar. Vi ville byta och det gjorde vi också. I tron om att vi faktiskt skulle bli bortkörda bums blev vi ganska överraskade när allting var slut och vi satt kvar. Rockbjörnen 2007 var hur bra som helst. Filip och Fredrik kanske pratade en gnutta för mycket och Justin Timberlake vägrade ju komma, men det var bra ändå. Melody Club var klart kvällens höjdpunkt och genast bestämde vi oss för att vi till varje pris skulle besöka dom den 1 mars här i stan. Vi har bara ett problem – Val Thorens, sorry Sophie! (Min mamma vill gå ..bara så att du vet.)

Åter lite uppdatering av förra veckan; 

Fredagen bjud på utgång med flickorna och lördagen blev lugn och stillsam, likaså kvällen. Jag har kommit underfund med att jag inte ska besöka krogen överhuvudtaget på ett tag. Fredagen var visserligen trevlig, men jag behöver nog en paus från det. Det är bara det gamla vanliga (?). Nu vill jag istället tagga för Frankrike, hänga på andra ställen, ta tag i mitt egna lilla projekt. Ja, ni hör ju hur det låter – good luck you smuck! Gårdagskvällen spenderas på Viksäng och hemma hos Hattmoster. Vi (Alex) lagade mat och smed planer för den stundande resan. Efter det blev det bio och The Holiday för hela slanten. Jag trodde inte att den skulle vara så bra som den faktiskt var. Kanske inte att den går hem hos alla killar i stan, men jag älskade den. Det var till och med så att tårarna gled ner för kinden ett tag. När bion var blåste vi hem med musiken på högsta volym och jag släppte av fröken Åhlund Ström på Viksäng. Det behövdes igår, jag behövde umgås ned någon som är lika stöd i huvudet som jag. Tack!


Nu hade jag faktiskt snart tänkt krypa ner i min säng, sätta på lite musik och drömma sött. Det har blivit alldeles för lite sömn denna vecka och ändå är det bara tisdag, herregud! Jag behöver vara pigg för morgondagen och det sensationella som faktiskt kommer att ske ..hoppas jag? Go go go!

Slut!

Jag trodde vintern handlade om snö och bitande kyla, så där så att man måste värma ansiktet i vantarna. Men nehej, snön är så långt borta som det bara går verkar det som och kylan likaså. Min termometer visar i alla fall 7,4 grader celsius och det är ju rena rama sommarvärmen, typ. Det blev ett jullov utan snö och ett jullov med det gamla vanliga. Jag fasar över det faktum att jag imorgon måste gå upp när klockan ringer, men samtidigt känns det rätt skönt att komma tillbaka till lite rutiner. Eftersom jag har legat på latsidan när det gäller skolarbete (och det pga många olika anledningar) så vet jag exakt vad jag kommer ägna min sista lovdag åt, woho! Men det går ..om man vill och jag vill mycket just nu så det blir nog bra. Välkommen sista terminen!

Söndag.

Love makes strange enemies!

Lördag den 6:e januari 2006.

1. Vad är klockan? 23.27
 
2. Ditt namn som det står på födelseattesten: Malin Anna Isabelle Johanson
 
3. Smeknamn: Mallan …eller, jag vet inte om jag har något?


4. Piercings: No, jag håller fortfarande på att skaffa mod till det.
 
5. Ögonfärg: Mellerade, eller hur man nu säger?
 
6. Födelseplats: Västerås BB, givetvis!
 
7. Favoritmat: Allt som är gott!
 
8. Någonsin varit i Kalifornien? Nej, men skulle gärna vilja åka dit.
 
9. Någonsin tapetserat något med toalettpapper? Nej, men jag har varit medbrottsling till det..typ.
 
10. Älskat någon så mycket att du börjat gråta? Japp!
 
11. Varit med i en bilolycka? Nej, men en massa andra olyckor.
 
12. Krutonger eller Bacon Bitar? Krutonger! (baconbitar låter rysligt äckligt..)
 
13. Favorit dag på veckan: Måndagar?
 
14. Favorit restaurang: Alla resturanger där maten är tillagad.
 
15. Favorit blomma: Jag är inte så haj på blommor, men rosor luktar ju gott.
 
16. Favorit sport att titta på: VSK!
 
17. Favorit dryck: Mjölk.
 
18. Favorit glass: När jag var liten skulle jag definitivt skrivit polkagrisglass, men just nu är det mitt sista svar. Det får bli nått klassiskt som melon (mmmmmmmmm)
 
19: Walt Disney eller Warner Bros: Disney!
 
20. Favorit snabbmatsrestaurang: McDonalds sitter ju inte helt fel, tyvärr.
 
21. Vilken färg har din sovrumstapet? GUL SÅKLART!
 
22. Hur många gånger kuggade du på teoriprovet? Hm, ja ..ehm. För många gånger?
 
23. Före detta, vem fick du ditt senaste e-mail ifrån? Issa.
 
24. Vilken affär hade du valt att övertrassera ditt kreditkort på? Det måste vara någon av stans matresturanger.
 
25. Vad gör du oftast när du är uttråkad:  Sitter vid datorn 8-)
 
26. När går du och lägger dig? När tidningen kommer.
 
27. Vem kommer att svara på detta e-mail först? Förmodligen ingen ..
 
28. Vem av de du skickat detta e-mail till kommer inte att svara? Jag har inte skickat detta till någon än.
 
29. Favorit TV program? Vänner, Cityakuten, Prison Break m.m.
 
30. Senaste person du gick ut och åt middag med? Calle!
 
31. Ford eller Chevrolet? Jag kör som pappa!
 
32. Vad lyssnar du på just nu? Ingenting, tvn är på. Men musik vore inte en dum idé. Just nu blir det vad som helst med Kent.
 
33. Vilken är din favoritfärg? Röd
 
34. Sjö, hav eller flod? Hav absolut!
 
35. Hur många tatueringar har du? Lika många som siffran noll ..just nu!
 
36. Har du några speciella talanger? Jag kan varken spela blockflöjt eller piano ..räknas klumpighet dit?
 
37. Har du någon gång kört slut på bensinen? Nepp, och jag gör allting som står i min makt för att slippa det!
 
38. Katter eller hundar? Hundar.
 
39. Födelsedag? 17 januari 1988 (Jag suddade ut 2007, det kändes lite väl fel)
 
40. Vinter/ höst? Både och, faktiskt!
 
41. Tror du på gud? Jag tror på något, men om det är Gud det vette tusan!
 
42. Har du några syskon? Yes, en lillebror.
 
43. Klockslaget när du blev färdig med detta e-mail: 23.51
 
44. Vilka tre ord beskriver dig bäst? Klumpig, fumlig, olycksdrabbad.
 
45. Bästa låten just nu? Laleh – Hide Away.
 
46. Vad åt du senast?  10 stycken After Eight.
 
47. Vad är det för färg på dina sockar som du har på dig nu? Gråa med lite svart.
 
48. Vad gör du om ett år? Förhoppningvis skaffat mig lite mer kunskap om framtiden.
 
49. När va du förkyld senast? Dunderförkyld sedan en månad tillbaka och vems fel är det? ;-)

50. Midsommar/Påsk? Midsommar! 

51. Madicken/ Pippi? Pippi Långstrump!
 
 
 
 


Torsdag hela veckan, snälla!

Jag är lite för trött för det här egentligen. Visserligen är klockan nu 12.49 och jag borde egentligen vara uppe med tuppen med tanke på allting som jag borde, understryk borde, göra. Lovet är ju tydligen? snart slut och jag känner att jag inte har lyckats åstadkomma någonting alls detta jullov. Damn you blindtarmen! Jag satsar därför på att försöka hinna med så mycket som möjligt det sista ynka dagarna innan skolan, bara inte magen spricker ..

Idag fyller Isabelle Walfridsson år och det ska givetvis firas, suprise. Om en timme ska jag hämta Carrobarro och jag är långt ifrån klar med det jag måste göra (Ibland får man tycka lite synd om sig själv..).
Men men, nog med tjat. Frukost? Ja, gärna!

Come what may!

Alltid så här års när de gångna 365 dagarna övergår till 365 nya dagar är det ganska svårt att inte börja fundera på vad man egentligen ställt till med under året som gått. När tolvslaget slog in ännu ett år kände i alla fall jag en blandning mellan vemod och förväntan. Jag kände en lättnadssuck över att faktiskt ha överlevt ännu ett år i denna stad, men samtidigt lite sorg över att 2006 faktiskt är slut. Det har trots allt varit ett bra år - på gott & ont!

Att sammanfatta ett helt år som har 365 dagar, 52 veckor, sommar, höst, vår & vinter, känns lite som en omöjlighet med tanke på att jag är totalt inkapabel till att korta ner saker och ting. Att ens börja reflektera över året som gått känns som något som skulle kunna fylla en bok (två, tre..ja, kanske fyra?). Men jag gör ett litet, ganska litet, försök. Jag tror alla kan hålla med om att det hår året blev något helt annat än vad man trodde att det skulle bli, men det i sin tur behöver ju inte betyda något negativt. Man skulle helt enkelt kunna säga att det här året har varit mer eller mindre ..intressant, händelserikt och nyttigt (tro mig!). Detta år har bestått av en himla massa 18-årsfiranden (där jag till slut även blev en av dom som slapp gå hem efter förfesten). En väldigt varm sommar svepte förbi och det blev många långa lata dagar för mig på Löga då jag blev utan sommarjobb, i år igen. Synd malin, synd! Sommaren spenderades i Sverige och tur var väl det med tanke på värmeböljan som träffade oss. Det blev Skåne och Mala och i början av augusti bar det iväg till Gotland med fyra stjärnor. Det var trevlig vecka även om vädret svek, men vi var glada ändå. Det finns en hel del att säga om resan på Sveriges största ö, men jag sparar det för mig själv just nu. Gotland följdes i sin tur upp med min 18-årsdag och i samma veva var sommarlovet slut. Skolan började och denna gång för sista gången. Tredje året körde igång med dunder och brak och jag trodde att jag var utvilad från lovet som varit, men no no no! Jag hade behövt några fler lata dagar vid vattnet. September var lite tumultartat likaså oktober, men det blev en hel del roliga fredagskvällar som lättade upp det hela ganska så rejält. November förde mig sig lite mer värme, på olika sätt, och december kom som ett skott. Dock undrar jag fortfarande när snön hade tänkt trilla ner? December blev kaotisk och det som alltid. Skolan verkade aldrig ta slut och julklappsshoppning var något som jag sparade tills dagen innan. Treorna bjöds in till bal på slottet (Stadshotellet) och det blev en riktigt lyckad kväll. Dagarna till julavslutningen var räknade och det blev ju en ..trevlig avslutning. En massa pigga och glada människor lyssnade entusiastiskt till rektorns tal, typ. JULLOVET VAR ETT FAKTUM, WOHO! Jag tror aldrig ett lov har kommit så välbehövligt som detta. Lovet i sig har kanske inte blivit så mycket till lov som jag hade hoppats på. Jag klantade till det som vanligt vid den här tiden, dock redan på juldagen. Blindtarmen ville inte vänta tyvärr så det har varit en vecka i sjukstugan. Som tur var kunde jag i alla fall skåla in det nya året med mina allra bästa och det tack vare mina allra bästa.


Ett år klokare, det är väl så man säger. Jag är nog villig att hålla med om det för jag tror att jag detta år har lärt mig ett och annat ..om allt. Jag känner mig absolut inte som 18 år och jag ser definitivt inte ut som någon som faktiskt får vara med och bestämma om Sveriges framtid, men jag känner mig otroligt nog lite större än för ett år sen. Jag vågar absolut inte ge några nyårslöften för jag tror det betyder otur, i alla fall för mig. Men jag kan säga som så att jag tror att detta år kommer att handla om drömmar och allt vad det kan innebära.