19.36

En väldigt oaktiv blogg på senaste tiden, men till och från så verkar det inte finnas någon tid att sätta sig ner och skriva. Eller tid, jag ska väl inte klaga på att jag har för lite tid. Man tar ju sig tid till det som är viktigt och jag antar att det är det jag har gjort istället för att skriva några rader här. Sen har inspirationen för att skriva något varit på noll den senaste veckan så det skulle kvittat om jag hade skrivit något, det hade i så fall bara kommit ut som ingenting, ovärda ord. Om detta inlägg dock blir så bättre är jag tveksam till, men fingrarna måste på något sätt skriva av sig lite. Även om det bara är strunt. 

Julafton i år blev mer lyckat än jag trodde. Julkänslorna saknades tyvärr helt, de som hade varit så starka i början av månaden. Men det blev ändå en bra jul. Dagen efter blev väl inte helt otippat sjukstugan för mig men detta år var det bara någon baskilusk som slog till, värre var det förra året. Dagarna sedan Julafton har därför blivit väldigt lugna, nästan lite väl lugna för nu när jag är på benen igen känns det som att jag har gått in i något slags koma. Förslöad med andra ord. Kanske tur att de blir ordentligt med jobb imorgon. Kom till Busborgen vettja (Ja, alla som är under 12 dvs). 

Och i övermorgon är det.. Nyårsafton? Nytt år? Och vart f#n tog de här 365 dagarna vägen då? Och vad har nästa år  att komma med egentligen? Blablabla.. det blir nog minst lika bra som detta och om inte så blir det nog bra ändå. Semester väntar om 16 dagar. Jag längtar!


Vatten under broarna.

Bra jobbar-dag. Bra shoppning-dag. Dålig huvud-dag.
Idag hade jag behövt min morfar.
Fan!

...


Dan före dan före dan..

Hela ansiktet hettar och ögonen ser ut som att de inte har sovit på tio år. Influensan? Hoppas inte. Det skulle aldrig gå. För många saker som ska fixas och grejas och köpas och.. STOPP! Och så var det de där med att stänga av mobilen, inte göra allt på samma gång och sova mer. Jaja, nog dags att stänga av den här dumburken. För många saker som pekar på förändring. Tur för Julafton på måndag då. Bara några jobbdagar kvar.


?

Jag läste just igenom de senaste inläggen. Jag skäms nästan.
Det enda som står skrivet innefattar jobb, jobb, jobb!
Vad hände med arbetslösa Mallan?
Skärpning!


02.16

Världens bakslag!

Nu ska mina fötter sova.
Jobbet kallar igen om sju timmar.
Bra fredag!


Cut me open.

Ledig dag idag och lediga dagar nuförtiden innebär långa sovmorgonar. Denna var dock väldigt välförtjänt då jag inte har sovit ut på minst en vecka (I-landsproblem). I och för sig blev den inte så lång trots allt, men det kanske har och göra med att jag faktiskt slocknade tidigt igår, väldigt tidigt. Men men, lite utvilad är jag nu i alla fall. Peppar, peppar för att jag inte drar på mig influensan, eller något ännu värre. Kroppen skulle egentligen behöva sova i en månad. Men i december existerar inte ens det ordet.

En ledig dag blir det bara denna vecka och den avverkades ganska så oflitigt idag. Fast ibland är det ju som sagt skönt att göra ingenting. Det sista julklapparna ska inhandlas imorgon tillsammans med Elli efter att vi har jobbat på jullunchen. Skönt med lite varierande jobb och då talar jag nog för oss båda när jag säger det.

Nej, nu väntar Fråga Olle och en milkshake innan jag säger godnatt för idag. Klockan ringer alldeles för tidigt imorgon, men det blir lussefrukost hos Sophie. Smarrigt!

Malin-dagen.

Den här veckan kommer enbart bestå av jobb på olika håll. Förutom på onsdag och då hade jag tänkt sova mest hela dagen. Idag och imorgon blir det Busborgen, på torsdag och fredag beger jag och Elli oss till pappas jobb för julluncherna och på fredagskvällen tar kvartetten tåget till Bålsta. Helgen ser väl ut som den alltid ser ut - jobb i massor! Men klaga är väl det sista man ska göra. Höstens slit gör ju att våren blir lite ljusare. Men nog om det.. jobb var det, va?


Don´t you just love saturday mornings?

För mig och Carro blev det en lugn kväll framför tvn med Idol-finalen och det räckte nog gott och väl för oss båda, för när vinnaren hade utsetts var vi praktisk taget helt slut. Det är skönt med såna här fredagar ibland faktiskt. Då man inte gör något speciellt. Och det blir ju inte sämre för att man åker till ICA Maxi och införskaffar en Ben&Jerry´s. Bra fredag, eller ja. Bra fredagskväll ska jag väl säga. Både Carro och jag hade nog varsin dålig dag idag. Men det kommer ju alltid en morgondag? Right? Därför ska jag sova nu så att jag kommer upp i tid imorgon. I vilket fall kommer jag vrida och vända på mig och hoppas att det fortfarande är fredag. Men drömma man kan ju alltid.


Sleeping beauty.

Igår natt var jag runt och irrade i Paris med Carro och käkade världens största kanelbulle. Sen skulle jag ta tåget till Göteborg för att hjälpa Alex flytta hem alla sin grejer. Men tydligen så gick det inga expresståg. Inatt vandrade jag omkring i Västerås och försökte hitta vägen till en golfträning. Tydligen skulle golfbanan ligga mitt emot Friskis och Svettis men efter att ha irrat omkring så hamnade jag i en stor sjö och senare hos en gammal tant med  en get som bara ville stångas. Golfträningen blev det nog inte så mycket av för helt plötsligt befann jag mig nån annanstans, nämligen vid en fruktjuicebar (?). Precis som i Barcelona. Där försökte ägaren blåsa mig på pengar, men vilken mellan-juice kostar 2000 spänn? Hah. Kvällen avslutades med vattenruschbana.

Drömmar, liksom? Konstigt!

6 december.

Jag sitter som en halv-zombie och klinkar på tangenterna medan lussebullarna gräddas i ugnen. Ja, lussebullar och lussebullar? Det kan väl diskuteras. Men det behöver vi inte prata så mycket mer om just nu. En kopp med glögg står bredvid mig och framför mig ligger lite julkort. Försöker jag på något sätt tvinga fram julkänslorna detta år? Eller har jag helt enkelt mer tid för allt julen 07? Jag skulle nästan våga tippa på det sista. Denna jul känns det som att allting får mycket mer plats. Inga prov eller läxor eller inlämningar för deadline ligger och gror i mitt huvud. Utan i år kommer man bara hem från jobbet och är ledigt. Härligt. Jag kom inte ihåg senaste gången jag ens försökte mig på ett lusskatts-bak? Så om det fortsätter i den här takten kanske jag till och med är klar med julklapparna en vecka innan själv julafton. Peppar, peppar. Vi får väl hoppas. Dock kan man ju aldrig lova något när det gäller det, men som tur är så finns ju tomtenatta. Det satsar jag på!

Dancing in the dark.

Trots att det är vinter och trots att det är mörkt större delarna av dagarna så är det på något sätt inte så svårt att stiga upp ur sängen. Den där motivationen som fattades i september har nu hittat tillbaka och jag längtar till och med efter att få gå till jobbet. Ganska knäppt egentligen. Men saker och ting har nog fallit på plats till slut. På riktigt. Det är så här det ska vara. För första gången på ett halvår kan man jag säga ärligt att jag mår bra. Väldigt bra. Pusselbitarna har på nått sätt hittat varandra lite mer. Och visst, ingenting blir någonsin perfekt. Men för mig är allting perfekt nu på nått vis. Ångest, tvivel & förvirring har försvunnit och det som är viktigt finns det tid för. Det andra får vara som det är.

/ malin.

Sömnlös.

Jag vill sova och jag borde sova.. men jag kan inte. Jag tänkte att jag skulle gå och lägga mig tidigt idag, men efter en och en halv timmes stirrande rakt upp i taket gav jag upp. I och för sig blir det inte bättre av att sätta sig här, snarare värre, men vad ska man annars göra? Läsa en bok skulle kanske vara det ultimata men lusten efter att läsa nånting försvann när jag började gymnasiet så Harry Potter böckerna får vänta tills datorn kraschar. Men men. Fredag, lördag och söndag har i princip bara inneburit jobb förutom julbordet igår på Hässlö. Efter 9 timmars jobb och ett julbord som hette duga var jag i något slags djungelkoma på Talltorp i mina kusiners soffa igår kväll. Men det var trevligt. Mycket trevligt faktiskt. Nedräkningen för julafton har nu börjat på riktigt och jag tänkte att jag kanske för en gång skull skulle försöka hänga med lite i julkalendern, men jag kom på idag att jag redan har missat två av två avsnitt så jag lägger nog ner det projektet. Dock är julkänslorna på väg ändå. I can feel it!

Trots mycket jobb denna månad så tror jag att de här veckorna kommer bli riktigt bra. Det kallas inte tvivel som Winnebäck kanske skulle ha sagt, det kallas en bra magkänsla och den har varit bra ända sedan sommaren tog slut. Nu ska jag bara njuta av att saker och ting faktiskt går bra och ta vara på tiden innan alla drar åt olika håll. Jag vet att jag i alla fall kommer fälla krokodiltårar.

.....

Men man kanske skulle försöka sova igen?
Alex kommer ju trots allt och väcker mig vid tio-tiden. Gäsp!