Juldagen-06

Julafton blev en trevlig historia. Juldagen blev en lite mindre trevlig historia. Jag vaknade ganska tidigt på juldagsmorgonen och jämrade över lite ont i magen. Min första tanke blev givetvis alldeles för mycket julmat. Varför skulle jag smälla i mig alla de där tallrikarna med köttbullar och Janssons frestelse och ja, ni vet ju. Jag somnade om och vägrade gå upp alls under dagen. Julafton hade bokstavligen tagit knäcken på mig och jag var fortfarande mätt, kunde nästan känna hur julmusten skvalpade omkring nere i magen. Jag skippade både frukost och lunch och satsade istället på att vara i toppform för kvällen som kom då det vankades fortsatt släktkalas. Min kväll blev dock något helt annat. Framåt tretiden stod jag inte ut längre och magknipet eskalerade till den grad att jag kände att något var fel. Pappa backade upp bilen framför huset och körde med ilfart till akuten. Resten är ju som det brukar vara några dagar innan Nyårsafton. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, men jag känner mig inte speciellt förvånad. Imorgon tänker jag skåla för inga jullov 2007, woho!

Inga nyårslöften i år.


Det börjar bli lite av en tradition...

Jag får berätta mer någon annan dag. Nu ska jag vila upp mig!

Julafton-06.

Jag har absolut inte fått några julkänslor i år och jag trodde knappt att det var Julafton när jag vaknade imorse. Jag har julstressat med presenter lite för sent  och jag har till och med glömt att baka pepparkakor. Men..det är trots allt Jul och den här dagen har varit hur bra som helst. Jag älskar ju Julen så varför skulle den inte vara det? Jag älskar att bli mätt så man knappt kan stå upp och all stress och Kalle Anka och min släkt (ja, faktiskt..). Så jag tänker inte klaga alls. Dagen började med att pappa kom in och sjöng för mig. Trevligt? Nej! Fint? Njaaa, kan ju diskuteras. Men what the hell, det är ju bara Julafton en gång om året. Efter lite stress som vanligt hos familjen Johanson var vi till slut på väg för att hämta upp mormor och bege oss till kusinerna och Talltorp. Det börjades med fika och Kalle, as usual. Därefter presentöppningen som traditionsenligt tar alldeles för lång tid. Sen var alla lagom utsvultna och maten dukades upp. Jag är fortfarande mätt kan jag tala om. Mat och dryck och dryck och mat. Julbord följdes av efterrätt. Efterrätt följdes av en hockeyspels-turnering som jag kom sist i. Därefter tog mina krafter helt slut och kvällen började så smått avrundas.

Det blev en bra Jul, faktiskt. Det enda som är lite synd är att man inte kan leka med sina julklappar som när man var liten. Pengar och sånt ger helt enkelt inte riktigt den känslan. Man håller på att bli vuxen, eller nått. Nu ska jag hoppa i säng och tagga för en morgondag med ytterligare släktkalas. Dom duggar tätt så här års därför kan jag behöva mycket sömn. Släkten är värst, men alltid bäst. Så är det bara.

23 december.

Trött, trött, trött. Jag måste nog gå och lägga mig bums om jag ska orka med morgondagens julafton. Det tar ju på krafterna som sagt att umgås med hela tjocka släkten från morgon till kväll. Men det ska faktiskt bli kul. Det saknas en del denna jul, men det blir i alla fall en vanlig Jul i år. Det är jag glad för.

HAY-YAAA!

Vill bara säga tack till mina räddare i nöden.


"Gör vi som vi gör, ta några steg åt vänster.."

För en timme sen var jag hur trött som helst och hade ingen motivation att skriva klart min engelska redovisning. Jag hade bestämt mig för att gå och lägga mig och strunta i att skriva klart arbetet. Sen visade Sophie mig världens roligaste hemsida och efter några våldsamma skrattattacker blev jag plötsligt lite för pigg för mitt eget bästa. Jag kommer nog inte kunna sova på ett bra tag. Kanske finns det tillfälle för att skriva klart engelskan..?

18 december!

Jag tror att jag blivit beroende av julmust. Jag vet inte hur många flaskor som jag har lyckats surpla ur sen december tog sin början. I och för sig så är det ju julmust man ska dricka så här års och inte Coca Cola..men ändå. December har ju ändå 30 dagar. Det kan bli rätt mycket julmust under den tiden och Julafton har ju som sagt inte varit än. Vi har väl alla sett Mysteriet på Greveholm..

Vad är väl en bal på slottet..

Efter två dagars intensivt (?) jobbande på julbord var både Elli och jag glada att det trots allt var helg och vi fick åka hem. Värk i fötterna och helt slut stapplade jag in genom dörren hemma på Vetterslund. Hur ska jag orka ge mig ut i arbetslivet? Ja, säg det ni. Fredagen blev lugn och det innebar lite fika på stan med goda vänner. Jag drog med mig Elli ner och vi mötte upp ett helt gäng med grabbar utanför Gränden. Kvällen avslutades hemma hos en viss Johan Wilson med film och bara allmänt häng. Alla var lagom trötta och det blev sängen ganska tidigt med tanke på dagen som väntade.

Lördagen kom att innebära noll komma noll stillasittande. Förberedelserna för Rudbeckianska Gymnasiets Julbal satte igång redan när jag vaknande. Vid ett-tiden begav jag mig ner på stan för lite tillpiffning på Make-Up Store. Ibland är det skönt att få vara lat. När jag sedan kom hem lite efter två så var Siri och Madde redan igång med att göra iordning sig i mitt rum. Helena kom även lite senare och tillsammans så begav vi oss mot NVSP3:s förfest. Det där med lokalsinne har jag redan nämnt förut och det är absolut inte min främsta egenskap. Det fick vi även se prov ännu en gång. Dock kom vi rätt till slut och kalaset kunde ta sin början. Mycket mingel med mycket bra folk. Vi är kanske inte bäst och vi är nog definitivt inte störst - eller först. Men vi har nog roligast. Med hjälp av VL tog vi oss även ner till Stadshotellet och kunde fortsätta kvällen med resten av Rudbecks treor. Studenten 2007 kommer bli bäst!

Kvällen var toppen och mina fötter mår som dom förtjänar så här dagen efter, men det var värt det. Nu ska jag valsa vidare och kanske kolla klart på kvällens film. Imorgon är det måndag och det känns som en omöjlighet att komma upp ur sängen men jag ska göra mitt bästa. Två dagar kvar och sen är det efterlängtade jullovet här. Hallelujah!

juletid.

Det är idag 14 december och om exakt 10 dagar är det självaste Julafton. You got to be kidding me? Jag har knappt fått någon julkänsla trots mina ansträngningar att lyssna på julmusik, julpynta och gå upp 06.00 för att se på Lucia. Nehepp! Jag har dock inte gett upp än och fortsätter sökandet efter bjällerklang. Ett annat sökande som skulle behöva upptas är sökandet efter julklappar. Ett tag funderade jag på om jag skulle stunta i att köpa några alls, men samtidigt..det vore väl lite väl. Då kommer tomten förmodligen inte ge mig några klappar, så jag har tänkt om! Det blir speedshopping dagen innan julafton.

Igår tog jag ledigt från skolan..för att inte vara ledig. Idag och imorgon är det julbord för hela slanten och jag tror att Elli har minst lika ont i fötterna som jag har. Ont, det gör ont! Men det är pengar och det är variation från tillvaron i skolan där vi inte gör något alls längre. Jag somande sött i bilen till Eskilstuna. Lördag blir great!

efter regn kommer sol-sken.

Det började som en omotiverad dag, men det slutade med en massa ny energi. Idag har jag faktiskt hunnit med en hel del. Skola har stått på schemat. Efter det har jag bakat och donat (vuxet!!) och sen kollat på alldeles för många avsnitt av Sex And The City. Jag har faktiskt även hunnit med att plugga lite, samt följt med mamma på stan för julklappsshoppning. Dock blev det inte så mycket gjort, men det är ju alltid trevligt att traska omkring på stan. Till sist har jag även lyckats bege mig till solarieöarna med Elli och Sophie och lyckats suga i mig lite sol. Det kändes bra. Nu är jag fit for fight för luciamorgon..i think. Jag tror att jag ska köra min egen luciaavaka och stanna uppe hela natten och kolla klart säsong två av Sex And The City. Nu måste jag tagga.

So long!

- Heter din dotter Alfred?

Nobeldagen och Malindagen. Jag tror jag ska fira min namnsdag med att inte göra någonting.

Den här helgen har varit lugn så in i norden och det har varit välförtjänt. Jag lyckades hålla mig frisk även om min röst inte har varit något att skryta med. I fredags blev det tacokväll med Carro och Elli. Storhandling på Maxi och sen ruschade vi hem till mig och lagade maten fort som attan. Två timmar senare låg vi utslagna i mitt rum och vägrade röra ett lillfinger. Det blev ett tidigt slut på kvällen, i alla fall för våran göra-ingenting-kväll. Min natt blev sömnlös, men det gick ju bra..det är jag glad för.

Lördagskvällen spenderades på Viksäng och även denna kväll blev lugn - fanns inte ork för annat. Massa film och uppskjutningen av Discovery. Heja Sverige! En lat lördag fortsattes av en lat söndag. Världens bästa helg. ♥

Nu ska jag kolla på Harry Potter och slipa på vad som ska önskas till jul & vad som ska köpas.

Längtan efter helg.

Det här har ni säkert hört förut av mig, men idag när väckarklockan ringde vid 06.30 så ville jag verkligen bara somna om och glömma att den här dagen ens hade tagit sin början. Efter att ha varit sjuk i princip hela veckan (och är fortfarande..) så trodde jag att jag hade blivit något så utvilad, men jag hade fel. Mycket fel. Jag tror inte att det handlar om att vara utvilad eller ej när man ska stiga upp 06.30 en torsdag & det är alldeles becksvart utanför. Det kommer nog aldrig bli lättare oavsett hur mycket man sovit dagarna innan. Jag tror man måste vara född till morgonmänniska - och det är jag icke! Men, som sagt. Det handlar alltid om att ta sig i kragen och jag gjorde så gott jag kunde. När man väl är uppe så är det oftast inga problem och inte idag heller. En rätt lugn dag följdes av en mysig kväll på Gränden och fika med tre av mina bästa vänner. Det innebar en mängd ny energi och det är jag i stort behov av just nu. Ännu mer ska införskaffas under helgen.

Nu är jag nyss hemkommen och har just gått några varv i huset för att se till att balskorna sitter på plats, vilket dom gör. Sen har vi ju det där med smärtgräns, men det är ju en annan femma. Vill man vara fin så får man lida pin och med det tackar jag för idag.


10 bra saker med att vara kort.

  1. Man kan ha höga klackar och fortfarande vara..ganska kort.
  2. Man kan lättare och LÄNGRE åka på barnbiljett på bussen (detta gäller även övrig kollektivtrafik)
  3. Det är närmare till marken om man snubblar eller ramlar.
  4. Man kan lätt gömma sig i en folkmassa (om det så att säga skulle behövas..)
  5. Risken för att slå i huvudet i taket finns inte på världskartan. 

Äsch, jag kommer inte på flera för tillfället. Återkommer!


sjukling.

Den här helgen blev allt annat än jag hade tänkt mig. Det blev varken Stockholm eller en mysig lördagskväll som skulle följas av en lugn söndag. Istället har jag under de här dagarna dragit på mig alla sjukdomssymptom som går. Efter att ha proppat i mig med alvedon kan jag i alla fall stå upp idag. Febern vill inte ge sig, likså det bultande huvudet. Men jaja, jag överlever. Jag har nog lite mig själv att skylla och får satsa på att ta hand om mig själv lite bättre veckan som kommer. Det är ett löfte faktiskt. Mer sömn och mindre stress.

Nu ska jag fortsätta kolla på reprisen av Idol-finalen och sen ta mig en välbehövlig dusch.

1 december.

Tack och godnatt. Nu ska jag göra något som jag längtat efter hela veckan - SOVA. Imorgon bär det av med tåget till Stockholm. Shoppning och musikal står på schemat. Det gäller med andra ord att vara pigg och utvilad. Därför skrällar jag lite och går och lägger mig cirka fem min.

Ha en fortsatt trevlig kväll Västerås.